Kindergeneeskundige zorg in een gemoedelijke omgeving buiten het ziekenhuis 

Het betreft poliklinische (en dus electieve) zorg, en we behandelen veel voorkomende klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, poep- en plasproblemen en babyproblematiek. Voor kinderen met dergelijke klachten is een ziekenhuis namelijk lang niet altijd  nodig.

De kinderarts van Kinderarts Dichtbij werkt nauw samen met andere zorgprofessionals, waaronder huisartsen, jeugddartsen en paramedici, in het bijzonder met kinderfysiotherapeuten. De zorg die geleverd wordt, is conform nationale richtlijnen. Daarnaast is bij Kinderarts Dichtbij, onafhankelijk van de klacht, altijd aandacht voor leefstijlfactoren en de rol van die factoren in het algemeen welzijn van het kind.

KinderCoPoli

Speerpunt binnen ons zorgaanbod is de KinderCoPoli. Dit is een uniek combinatie-spreekuur van kinderarts en kinderfysiotherapeut waar we kinderen met bepaalde klachten niet apart, maar tegelijk zien.


De KinderCoPoli is een initiatief van Rotterdamse kinderarts Lindsay Silva en kinderfysiotherapeut Linda Sluijs. Het is een combinatiespreekuur waarbij zij kinderen met bepaalde klachten tegelijkertijd zien, met meer tijd en aandacht, en buiten de vaak stressvolle omgeving van een ziekenhuis. Dit zijn klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, klachten van het bewegingsapparaat, overgewicht, luchtwegklachten, en babyproblematiek. Naast de aandacht die er is voor de hoofdklacht, is er standaard aandacht voor leefstijlfactoren die enerzijds van invloed zijn op de hoofdklacht, en anderzijds van invloed zijn op de latere gezondheid. Te denken valt aan voldoende beweging, ontspanning, en gezonde voeding. Deze factoren worden ook standaard meegenomen in het gecombineerde behandelplan, bijvoorbeeld middels een beweegplan op maat, voedingsadvies, en ontspannings- en ademhalingsoefeningen. In dit zorgconcept komen curatieve en preventieve zorg samen.

Verwijzen via Zorgdomein

U kunt naar ons verwijzen via Zorgdomein; u vindt ons door te zoeken op ‘Kinderarts Dichtbij’.

Twijfelt u of Kinderarts Dichtbij de juiste plek is voor een kind? Neem gerust contact met ons op voor overleg.

contact

Overleglijn

Kinderarts Dichtbij is voor collega zorgverleners beschikbaar voor overleg.  
Dat kan telefonisch, via Whatapp, Siilo of via zorgmail.