wij zijn er voor alle kinderen van 0 tot 18 jaar

Klachten die wij goed kunnen behandelen

Babyproblemen, zoals veel huilen, vermoeden van een koemelkallergie of refluxklachten
Andere pijnklachten
Vermoeidheid
Voedingsproblemen
Hoofdpijn
Luchtwegklachten (hoesten en astma)
Groeiproblemen of puberteitsvraagstukken
Overgewicht
Vaak ziek zijn
Plasproblemen
Huidproblemen zoals eczeem
Obstipatie
Buikpijn
Geen spoedeisende hulp

Let op: Kinderarts Dichtbij is een polikliniek. Er is bij ons geen dagbehandeling of spoedeisende hulp en we kunnen dus geen acute zorg leveren. Bij spoedeisende problemen moet contact worden opgenomen met een algemeen ziekenhuis.

Op de praktijk als het moet, digitaal als het kan

Tegenwoordig kunnen we best veel zorg op afstand leveren; de patiënt hoeft niet altijd naar de dokter toe. Ook bij Kinderarts Dichtbij gaan we met de tijd mee. De eerste afspraak van je kind zal vaak op de praktijk zijn. Als het medisch gezien kan, en als je dat als ouder prettig vindt, doen we daarna de consulten zoveel mogelijk telefonisch of via beeldbellen. Dat scheelt tijd. In sommige gevallen kan de dokter zelfs naar jullie toekomen.

Korte wachttijden

Bij Kinderarts Dichtbij zijn de wachttijden kort. Doorgaans kan je kind binnen een week terecht. 

Meer aandacht en rust

Omdat de kinderarts buiten het ziekenhuis zit, is er ook meer tijd voor een consult.

Korte lijntjes

We streven naar nauwe samenwerking met andere betrokken professionals, zoals huisarts, kinderdiëtist, jeugdarts en jeugdverpleegkundige, kinderfysiotherapeut etc. De lijntjes houden we graag kort.

KinderCoPoli

De KinderCoPoli is een unieke samenwerking tussen Kinderarts Dichtbij en Kinderfysiotherapie TRIAS. Op de KinderCoPoli wisselen kinderarts en kinderfysiotherapeut hun kennis en ervaring zoveel mogelijk uit voor de beste zorg voor het kind. Mede dankzij de steun van de gemeente Rotterdam in de vorm van een Citylab010 startbudget kunnen we over een tijdje deze zorg gaan aanbieden. We houden jullie op de hoogte. Lees meer hierover op onze nieuws pagina.

lees verder

De KinderCoPoli betreft een samenwerkingsverband tussen Kinderarts Dichtbij en Kinderfysiotherapie TRIAS op verwijsbasis. Kinderarts Dichtbij en Kinderfysiotherapie TRIAS leveren ieder namens hun eigen organisatie zorg. Hier vindt je meer informatie over Kinderfysiotherapie TRIAS.

Zorg wordt vergoed, betaling loopt anders

De zorg die we bij Kinderarts Dichtbij leveren valt onder jouw zorgverzekering. Dat betekent dat je zelf niets extra hoeft te betalen als er een verwijsbrief is van de huisarts, jeugdarts of andere medische specialist. Je hoeft ook niets voor te schieten.

De manier waarop de betaling loopt, is wel anders dan je gewend bent van ziekenhuizen. Dat komt omdat Kinderarts Dichtbij een kleine praktijk is.

In Nederland zijn er vaste tarieven afgesproken voor de zorg door een kinderarts (NZa zorgproductapplicatie). Bij Kinderarts Dichtbij worden dus dezelfde tarieven in rekening gebracht als in een ziekenhuis. Als jouw kind bij Kinderarts Dichtbij is geweest, krijg je ongeveer 3 maanden na de eerste afspraak de eerste factuur. De factuur stuur je naar je zorgverzekeraar. Dit gaat op dezelfde manier als het indienen van een factuur van bijvoorbeeld de tandarts. Wat de verzekeraar aan jou betaalt, betaal je vervolgens aan Kinderarts Dichtbij.

Je moet dus een beetje extra administratie doen, maar jij en je kind krijgen er meer tijd en aandacht voor terug. Lees de betalingsvoorwaarden hier nog eens rustig na.

Heb je hulp nodig bij het declareren?
Laat dat dan gerust weten aan jouw kinderarts. We helpen je graag.

Verzekerd bij ONVZ, VGZ of Zorg en Zekerheid?

Dan hoef je niets te doen. De betaling loopt direct via de zorgverzekeraar.
Heb je hulp nodig bij het declareren? Laat dat dan gerust weten aan jouw kinderarts. We helpen je graag. Onder ONVZ en VGZ vallen ook onderstaande merken:

Jaaah.
VvAA
PNO Zorg
ONVZ
IZZ door VGZ
Bewuzt
Univé/ZEKUR
IZA
UMC Zorgverzekering

Heb je een verwijzing naar Kinderarts Dichtbij voor je kind?

Dan nemen we binnen 1 week contact met je op voor het inplannen van een afspraak. Als je niet kan wachten, neem dan gerust contact op.

afspraak maken

Geen verwijzing?

Heb je geen verwijsbrief, maar je wilt toch een consult voor je kind bij Kinderarts Dichtbij, dan geldt het zogenaamde passantentarief. Een passantentarief is het tarief dat een behandeling maximaal mag kosten, en is vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). Klik hier voor de passantentarieven

Privacy

Kinderarts Dichtbij gaat zorgvuldig om met de gegevens van alle patiënten. Voor meer informatie hierover verwijzen we naar onze privacyverklaring

privacyverklaring